Domaća kuhinja na Batak način

Dolaskom hladnijeg vremena na našim smo tanjurima poželjeli domaće specijalitete iz Batak kuhinje! Ovog puta, za vas smo kreirali niz novih zimskih jela koja će vas sigurno grijati ove zime. Na jelovniku se tako našla nova Zimska plata, teleća jetrica sa žara, već svima poznati buncek sa zeljem i šećer na kraju – zapečene palačinke u krem umaku punjene orasima, obogaćene tostiranim listićima badema.

Zimska plata bogata tradicijom

Zimska plata na jednom je tanjuru objedinila tradicionalne zimske specijalitete na kojima je većina nas odrasla. Kako bi svatko pronašao nešto za sebe, na plati su se našle domaće sarme, savršeno začinjene češnjovke i sočan buncek sa zeljem. Na plati se nalazi i domaći krumpir te senf koji su odlično zaokružili cijelu platu.

zimska plata 1 - Batak
Buncek sa zeljem kao izvor vitamina zimi

Za ljubitelje autentičnih okusa, tu je sočan buncek sa zeljem poslužen na domaćem pire krumpiru i obogaćen hrskavom prženom slaninom. Ovaj spoj s tradicionalnom kuhinjom odlično se uklopio u ostatak naše ponude, a ljubiteljima bunceka ponudio zimski klasik kojem se uvijek vraćamo.

Buncek 1 - Batak
Teleća jetrica sa žara

Za one koji vole uživati u delikatnim okusima, tu su teleća jetrica sa žara. Pripremljena s pažnjom i preciznošću, ovo jelo oduševit će ljubitelje mesa i pružiti vrhunski doživljaj okusa.

jetrica 1 - Batak
Najdraži bakin recept za palačinke punjene orasima

Inspirirani tradicionalnim jelima naših baka u svim Batak restoranima uživat ćete u poznatim domaćim okusima pa u ponudi pronađite palačinke punjene orasima, zapečene u vrhnju i posipane listićima badema. Svakako preporučamo da ostavite malo mjesta za desert! 😉  

palacinke 1 - Batak

Vidimo se u Batku na domaćim zimskim specijalitetima!Zanimaju te ostale novosti?

Pročitaj više 🙂Close
Close