Upoznajte prvu ženu voditeljicu Batak restorana!

08/03/2018

Nije nimalo lak zadatak voditi jedan od Batak Grill-a, uspješnog lanca restorana u Zagrebu i okolici. Jedna mlada i sposobna žena objeručke se uhvatila tog zadatka. Na Međunarodni dan žena, Ivana Čabrajec izdvojila je malo vremena i podijelila je s nama svoje svakodnevne zadatke i izazove na poslu.

Ivana je počela kao u Batak restoranu kao konobar, no vrlo je brzo pokazala ambiciju i sposobnost vođenja tima. „Izazov je sam po sebi bio velik s obzirom na to da sam nakon nepune dvije godine rada u restoranu Batak dobila priliku da se okušam kao voditeljica nove lokacije koja se otvorila u listopadu prošle godine u TC Supernova. Batak Grill Buzin deseta je lokacija naših restorana, što znači ukupno 9 muških voditelja i ja“, priča prva žena voditeljica Batak restorana. 

Najveći izazovi ne postoje, svaki dan je novi izazov, balansirati između 15-tak ljudi potpuno različitih karaktera, te stvoriti jednu savršenu cjelinu – tim. Cilj nam je svakom gostu pružili jednak užitak posjeta našem restoranu“, kaže Ivana koja uvijek nosi osmijeh na licu i dodaje: „Njihovi, pak, loši dani  moji su izazovi, tako da se svaki dan iznova trudim motivirati svoje kolege, da budemo još sretniji, uslužniji, profesionalniji. Pri tome im svaki dan dajem nove smjernice kako bismo svi u svakome trenu znali koji su zadaci taj dan pred nama“.

batak 8 - Batak

Interijer Batak Grill restorana u Buzinu

 

Problema s komunikacijom nema, niti se radi razlika između muškaraca i žena. „Istu lijepu riječ ili odlučnost imam prema muškarcima, kao i prema ženama. Toj vještini me naučilo 12 godina rada na poziciji kao vanjskog konobara, gdje svakodnevno imaš doticaj s različitim ljudima i karakterima. Smatram da muški kolege nemaju problema s mojim autoritetom jer se odnosim prema svakome od njih s jednakim poštovanjem, ne uzimam sebi. Uvijek donosim odluke za koje smatram da  su najbolje u tome trenu za posao, kao i za moje kolege i kolegice“, priča Ivana koja je svoj autoritet izgradila svojim pristupom prema radu.

Kad vidim  da gosti zadovoljno odlaze – to je jedino pravo priznanje koje moj tim i ja možemo dobiti, zato volim svoj posao, sretna sam upravo ovakva kakva jesam i mislim da sam dobila točno onoliko koliko sam se i trudila – nitko mi nije ništa više ili manje pomogao samo zato što sam žena. Smatram da više ne živimo u svijetu gdje se žene ne mogu uhvatiti u koštac s jednako zahtjevnim poslovima kao i muškarci. Uistinu je lijepo biti žena i uživam u tome svakoga dana“, zaključuje Ivana.

* * * 

Batak restorani poznati su po uslužnosti svojih konobara, a svojim zaposlenicima – kao i gostima – uvijek se trudi ponuditi najbolje. Ako i vi želite saznati više i biti dio našeg tima, pošaljite nam otvorenu molbu na mail info@batak-grill.hr ili ispunite upitnik na LINKU.

 

batak 24 - BatakZanimaju te ostale novosti?

Pročitaj više 🙂Close
Close